Na májový festival USE THE C!TY hľadajú dobrovoľníkov a umelcov

04.04.2012 Košice

Košice 4. apríla (TASR) - Košický májový festival USE THE C!TY hľadá pre svoj 4. ročník hudobníkov, tanečníkov a dobrovoľníkov. Organizátori ponúkajú záujemcom pravú zákulisnú atmosféru so zahraničnými a slovenskými umelcami. Prihlásiť sa možno na www.usethecity.sk.

Festival opäť sľubuje, že prebudí verejný priestor zo zimného spánku a Košice sa na pár dní (24.-27. mája) stanú dejiskom umenia a zábavy. V prvých ročníkoch zaujala ľudí animovaná fasáda hotela, tanec s bagrom či tanečné súťaže.

"Tohtoročný festival bude ešte tvorivejší a zábavnejší. Dobrovoľníci dostanú možnosť nahliadnuť do tajov umeleckej tvorby vo verejnom priestore. Potrebujeme ľudí, ktorí nám pomôžu najmä so starostlivosťou o umelcov, pri kontakte s verejnosťou a s technickým zabezpečením. Prvé informačné stretnutia budú organizované už v apríli," povedal manažér festivalu Christian Potiron. Tí, ktorí sa prihlásia do 30. apríla, si budú môcť prednostne vybrať z takmer 40 miest v centre. V prípade potreby im organizátori zabezpečia aj elektrinu a stanú sa súčasťou oficiálneho programu a mapky k tomuto podujatiu.

Bodies in urban spaces je názov tanečného predstavenia, ktoré na Slovensko po prvý raz prináša rakúsky súbor Cie. Willi Dorner. "Hľadáme 20 tanečníkov, akrobatov, breakdancerov, horolezcov a športovcov, ktorí sa zúčastnia na trojdňovom workshope pod vedením rakúskeho choreografa Willi Dornera a nacvičené dielo predvedú počas festivalu," dodal Potiron. Tanečníci sa môžu prihlásiť do 20. apríla do 16.00 h.

Košický festival USE THE C!TY predstavuje od roku 2009 rôzne formy, žánre a podoby umenia vo verejnom priestore. "V programe spája tvorbu slovenských a zahraničných umelcov a rôzne formy komunitných aktivít laickej verejnosti. Vyzýva svojich užívateľov - obyvateľov Košíc použiť mesto, vyjsť do ulíc, aktívne sa zapojiť do verejného života, začať komunikovať s kultúrou a umením, ktoré urbánny priestor ponúka," priblížila pre TASR hovorkyňa festivalu Zuzana Lehotská. Festival patrí medzi hlavné podujatia neziskovej organizácie Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013.
 

Vyberte región